ហាមបរិភោគចំពោះអ្នកមួយចំនួន


បច្ចុប្បន្ននេះ ខ្ញីត្រូវ​បាន​គេប្រើ​ជាទូទៅទូទាំង​ពិភពលោក ព្រោះវា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាង​ច្រើន​សម្រាប់សុខភាព។ តែទោះជា​យ៉ាងណា វា​ក៏​អាច​បង្កឲ្យ​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​នៅក្នុង​ស្ថានភាព​មួយ​ចំនួន​ ដែរ។

ជាទូទៅខ្ញីត្រូវ​បានគេប្រើ​ដើម្បីធ្វើ​ជាម្ហូបអាហារ ហើយវា​ត្រូវបាន​គេ​យក​មកធ្វើជា​ឱសថសម្រាប់ព្យាបាល​ជំងឺ​មួយចំនួន​ថែម​ទៀត។ ខ្ញី​មានផ្ទុក​អង់ស៊ីម​ជាច្រើន​ដែល​ជួយ​ដល់​ការ​រំលាយអាហារ និង​ការលាង​សម្អាត​ជាតិពុល​នៅក្នុង​រាងកាយ។




លោក វេជ្ជបណ្ឌិត​ បានណែនាំ​មិនឲ្យ​ប្រើខ្ញី​ច្រើនជាង ៤ ក្រាមទេ ក្នុងមួយថ្ងៃ ហើយ​ប្រសិនបើ​អ្នកប្រើប្រាស់​វាច្រើន​ជាងនេះ វា​អាចធ្វើឲ្យ​អ្នកមាន​អការៈក្អួតចង្អោរ, ក្រហាយ​ដើមទ្រូង និង​មានការ​ឈឺចាប់​ជាដើម។


តើ​ក្រុមមនុស្សប្រភេទណា​ដែលគួរ​ជៀសវាង​ការប្រើខ្ញី?


ស្រ្តីមាន​ផ្ទៃពោះ

ខ្ញីត្រូវ​បានហាមប្រាម​សម្រាប់ស្រ្តីមាន​ផ្ទៃពោះ ព្រោះវា​អាចធ្វើឲ្យ​ទារកកើត​មកមិនគ្រប់ខែ។ ជាពិសេសអ្នកម្ដាយ​​ដែល​មានផ្ទៃពោះស្ថិត​ក្នុងសប្ដាហ៍​ចុងក្រោយ ពួកគេ​ត្រូវ​ជៀសវាង​ជា​ដាច់​ខាត។


បុគ្គល​ដែល​ស្គម​ពេក

ខ្ញីមាន​សមត្ថភាពក្នុង​ការទប់ស្កាត់​ការឃ្លាន​អាហារ និងជម្រុញ​ដំណើរការ​ដុតបំផ្លាញ​ជាតិខ្លាញ់។ ហេតុនេះហើយ​បាន​ជាមនុស្ស​ដែលមាន​ទម្ងន់​តិច គួរតែជៀសវាង​ការប្រើប្រាស់​ខ្ញី ព្រម​ទាំង​អាហារ​បំប៉នផ្សេងៗ​ដែលធ្វើពី​ខ្ញីផងដែរ។


បុគ្គលដែល​មាន​បញ្ហាឈាម

ខ្ញីធ្វើឲ្យមាន​ភាពប្រសើរឡើង​នូវចលនាចរន្ដឈាម និងជម្រុញ​លំហូរឈាម។ ទោះជាយ៉ាងណា វាអាច​មាន​ឥទ្ធិពល​ក្នុងការ​ប្រឆាំង​សម្រាប់​មនុស្ស​ដែល​មាន​ការ​កង្វះឈាម​ ដែល​ស្ទះប្រូតេអ៊ីន និង​ទទួលរង​ពីជំងឺ។ ការទទួលទានខ្ញី​ក្នុង​ករណីនេះ អាចឲ្យ​មានផល​អាក្រក់ និង​បង្កជាជំងឺ​លើសឈាម​ផងដែរ។


អ្នកដែល​កំពុងប្រើថ្នាំ​ដើម្បី​ព្យាបាល

មនុស្សដែល​មានជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​មានបញ្ហា​ជាមួយ​ឈាម គួរតែជៀសវាង​ជាដាច់ខាត់​ក្នុង​ការប្រើប្រាស់ខ្ញី ព្រោះវា​អាចនាំ​មានផលវិបាក​ដល់​សុខភាពកាន់តែ​​ធ្ងន់ធ្ងរ។ អ្នក​មិន​ត្រូវ​ប្រើវា​ស្របពេល​ជាមួយគ្នា​ដែល​កំពុងប្រើថ្នាំ​ប្រឆាំង​កំណក​ ឈាម និងថ្នាំ​ទឹកនោម​ផ្អែមទេ។
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment